יום שלישי, 12 באוקטובר 2010

גוש חלב, גבינה צהובה: מה יש בפנים?


המותג: גוש חלב

המוצר: גבינה צהובה חצי קשה 28% שומן


היצרן: תנובה


מפעל: מחלבת תנובה תל-יוסף, עמק יזרעאל

רכיבים:

  • חלב מפוסטר
  • מלח
  • צבע מאכל: אנאטו
  • חומר משמר: E-202

חלב מפוסטר: בישראל, החלב הנמכר בשקיות הוא חלב מפוסטר. חלב בקרטון, לעומת זאת, עובר תהליך של "פסטור על", שבו מתבצע חימום לטמפרטורה של 125 מעלות צלזיוס לשנייה אחת כדי להאריך את חיי המדף של החלב. חימום זה נותן אורך חיים עדיף על פני הפסטור הסטנדרטי, אך גם פוגע יותר בערכים התזונתיים של החלב, ולמעשה אינו נחשב פסטור.

מלח: מלח בישול, או נתרן כלורי, משמש רבות לתיבול ולהכנת מזון.
בישראל, המקור העיקרי למלח הבישול המקומי הוא באילת. החברה המפיקה את המלח באילת היא תעשיות מלח לישראל, שמוחזקת כיום בשליטתה של שרי אריסון.
מי הים, שתכולת המלח בהם היא כ-4%, נשאבים בצינור תת קרקעי לבריכות אידוי, בתהליך שבו עולה ריכוז המלח ומגיע לכ-25% -  אז מתחיל תהליך הגיבוש. כשהתמיסות מגיעות לריכוז של כ- 30% מלח, מנוקזים המים מהבריכות לים. המלח שהתגבש בבריכות נאסף פעם או פעמיים בשנה בעזרת ציוד מכני ונערם תחת כיפת השמיים, בשטחי מפעלי המלח. משם נלקח המלח לעיבודים נוספים ובהם: שטיפה שנייה, טחינה, ייבוש, ניפוי ואריזה.
צריכה מוגזמת של מלחים, בהם נתרן כלורי, עלולה להוביל לבעיות כמו יתר לחץ דם והיווצרות אבנים בכליות. יש המשתמשים במלח דל נתרן, שבו חלק מהמלח מוחלף באשלגן כלורי, כתחליף.

צבע מאכל אנאטו: צבע מאכל כתום המופק ממרכיב בשם ביקסין שמצוי בעץ הטרופי אנאטו (Annatto), הגדל באזורים הטרופיים במרכז ודרום אמריקה. זהו צבע מאכל טבעי, המסומן בקוד E160b.

חומר משמר E-202: אשלגן סורבי, תוסף מזון שמונע התפתחות שמרים ופטריות במוצרי מזון, ובכך מאריך את הזמן שבו המזון נותר טרי. החומר עשוי לגרום לתופעות לוואי, כמו כאבי ראש או מעי רגיז.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה